Loverboy? Nee, gewoon een pooier of mensenhandelaar
De term "loverboy" klinkt onschuldig, bijna romantisch. Maar laat je niet misleiden: een loverboy is niets anders dan een pooier, een uitbuiter, een mensenhandelaar. Het gebruik van deze term doet afbreuk aan de ernst van het probleem. Het is tijd om de juiste woorden te gebruiken en duidelijk te maken wat hier werkelijk speelt: manipulatie, misbruik en uitbuiting.
De tactieken van een zogenaamde loverboy
Mensen die vaak als "loverboys" worden aangeduid, maken gebruik van manipulatie en psychologische druk om (jonge) personen in de prostitutie te dwingen of criminele activiteiten te plegen. Ze doen zich voor als een charmante, liefdevolle, oprechte vriend, maar hun ware doel is uitbuiting.
Dit gaat vaak volgens een vast patroon:
Waarom het woord "loverboy" problematisch is
De term "loverboy" wekt de indruk dat het gaat om een romantische relatie die uit de hand loopt. Hierdoor wordt de realiteit van mensenhandel en gedwongen prostitutie verzacht en minder ernstig genomen. In werkelijkheid gaat het om georganiseerde uitbuiting met vaak diepe psychologische en fysieke gevolgen voor de slachtoffers.
Door deze criminelen bij hun echte naam te noemen – pooiers en mensenhandelaren – maken we duidelijk hoe ernstig hun misdaden zijn en voorkomen we dat het probleem wordt gebagatelliseerd.
Hoe herken je een mensenhandelaar?
Mensenhandelaren kunnen op verschillende manieren opereren, maar er zijn enkele veelvoorkomende signalen:
Wat kun je doen?
Als je vermoedt dat iemand slachtoffer is van mensenhandel, aarzel dan niet om actie te ondernemen. Neem contact op met een gespecialiseerde organisatie of de politie. Bij Recherchebureau Raven bieden we ondersteuning en onderzoek bij vermoedens van uitbuiting en mensenhandel.
Recherchebureau Raven
Hilversum
T:
06 -
5181 4515
E:
info@recherchebureau-raven.nl
Vergunningsnummer: POB 8239
KvK-nummer: 76267644
BTW nummer:NL003068558B18